Tak, Asnax pochodzi z...
Dlaczego Francja?
Specjalnie opracowana na nasze potrzeby kompozycja
Najwyższe standardy produkcji
Wiedza i wieloletnie doświadczenie
Ekspercka pozycja na wymagającym europejskim rynku
Bezpieczeństwo stosowania
W poszukiwaniu najlepszych partnerów i składników dla
stworzenia naszych produktów zjeździliśmy praktycznie wszystkie kontynenty.
Po wielu doświadczeniach, spotkaniach i negocjacjach
zdecydowaliśmy, że nasze składniki kupujemy we Francji –
płacimy wielokrotnie drożej niż większość producentów zaopatrujących się w
Chinach czy Indiach, ale mamy pewność, że dostarczamy naszym klientom produkty najwyższej
jakości, z najlepszych, najczystszych surowców wytworzonych we właściwych
warunkach przez ludzi działających w danej branży często od kilku pokoleń.
Dlaczego właśnie Francja? Okazało się, że tak jak Azja
zapewnia najniższe ceny, a Ameryka Północna dobre technologie i relacje biznesowe, tak sektor żywności wysokiej
jakości, jest najlepiej rozwinięty i chroniony w naszej starej Europie poprzez
przestrzeganie surowych norm i uwarunkowań oraz tradycyjne podejście do upraw i
hodowli. Jakość, która wyróżnia taką
żywność spośród innej na rynku, a przede wszystkim buduje jej markę nie
tylko w danym kraju, ale też na świecie.
Pionierem w tych
działaniach i takiej filozofii jest od wielu lat Francja. To właśnie w
oparciu o francuskie doświadczenia
zbudowano i buduje się sektor żywności najwyższej jakości.
Francuzi wierzą, że są największymi znawcami jedzenia i to
właśnie ta celebracja potraw i dań daje im wyjątkową pozycję. I tak wina
francuskie od dawna cieszą się zasłużoną reputacją jednych z najlepszych
trunków na świecie. Szampania, Dolina Loary, Alzacja, Burgundia, Rejon
Bordeaux, Wzgórza nad Rodanem oraz Langwedocja położona na południowym
zachodnie Francji są powszechnie rozpoznawane jako właściwe miejsca pochodzenia
wyjątkowych win.
Francja posiada też największą w Europie liczbę zarejestrowanych
serów (około 400). Klasyczne gatunki sera są, podobnie jak wina, oznakowane
etykietami appellation d'origine contrôlées (kontrolowana nazwa pochodzenia),
świadczącymi o wysokiej jakości. Kuchnia francuska jest uznawana za jedną z
najlepszych i najbogatszych smakowo kuchni w świecie.
Jak to określają eksperci "Siłą tradycji w kuchni
francuskiej są regiony ze swoją odmiennością, specyfiką smaków, które
powstawały przez wieki. Jakość potraw ma swoje źródło w niespotykanej dbałości
o surowiec."
Francja jest czwartym w kolejności największym eksporterem
produktów na świecie i drugim (dane z 2004 roku), jeśli chodzi o usługi i
rolnictwo (zboża i produkty rolno-spożywcze). Pozostaje natomiast pierwszym
producentem i eksporterem rolnym w Europie.
Podobnie jak francuskie produkty spożywcze, tak i np.
kosmetyki znane są na całym świecie przez firmy kosmetyczne jak Yves Saint
Laurent, Dior, Guerlain, Chanel, czy L'Oreal.
Również francuskie firmy farmaceutyczne mają w Europie solidną pozycję.
Przemysł chemiczny (farmaceutyczny, perfumeryjny, kosmetyczny) – przynosi we
Francji 18% krajowej produkcji przemysłowej, będąc tym samym jedną z
dominujących branż przemysłu francuskiego.
Podsumowując – Francja jest jednym z najbardziej
rozwiniętych gospodarczo krajów i jest znana na świecie jako kraj produkujący
najlepsze wyroby luksusowe. Mają tu swoje siedziby najbardziej znane firmy
świata mody (tzw. haute couture), producenci perfum, biżuterii i porcelany.
Dlatego jesteśmy przekonani, że nasze produkty oparte na unikalnej
kompozycji składników opracowanych dla naszej firmy przez francuskich
specjalistów, wytwarzane we Francji przy zastosowaniu najwyższej jakości
składników i norm produkcyjnych, spełnią wszystkie oczekiwania i wymagania naszych klientów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz