2 sie 2013

Francuska jakość i zaufanie



Tak, Asnax pochodzi z...
Dlaczego Francja?

    Wysoka jakość składników i staranny dobór surowców

    Specjalnie opracowana na nasze potrzeby kompozycja

    Najwyższe standardy produkcji

    Wiedza i wieloletnie doświadczenie

    Ekspercka pozycja na wymagającym europejskim rynku

    Bezpieczeństwo stosowania

W poszukiwaniu najlepszych partnerów i składników dla stworzenia naszych produktów zjeździliśmy praktycznie wszystkie kontynenty.

Po wielu doświadczeniach, spotkaniach i negocjacjach zdecydowaliśmy, że nasze składniki kupujemy we Francji – płacimy wielokrotnie drożej niż większość producentów zaopatrujących się w Chinach czy Indiach, ale mamy pewność, że dostarczamy naszym klientom produkty najwyższej jakości, z najlepszych, najczystszych surowców wytworzonych we właściwych warunkach przez ludzi działających w danej branży często od kilku pokoleń.

Dlaczego właśnie Francja? Okazało się, że tak jak Azja zapewnia najniższe ceny, a Ameryka Północna dobre technologie i relacje  biznesowe, tak sektor żywności wysokiej jakości, jest najlepiej rozwinięty i chroniony w naszej starej Europie poprzez przestrzeganie surowych norm i uwarunkowań oraz tradycyjne podejście do upraw i hodowli. Jakość, która wyróżnia taką  żywność spośród innej na rynku, a przede wszystkim buduje jej markę nie tylko  w danym kraju, ale też na świecie.

Pionierem w  tych działaniach i takiej filozofii jest od wielu lat Francja. To właśnie w oparciu  o francuskie doświadczenia zbudowano i buduje się sektor żywności najwyższej  jakości.

Francuzi wierzą, że są największymi znawcami jedzenia i to właśnie ta celebracja potraw i dań daje im wyjątkową pozycję. I tak wina francuskie od dawna cieszą się zasłużoną reputacją jednych z najlepszych trunków na świecie. Szampania, Dolina Loary, Alzacja, Burgundia, Rejon Bordeaux, Wzgórza nad Rodanem oraz Langwedocja położona na południowym zachodnie Francji są powszechnie rozpoznawane jako właściwe miejsca pochodzenia wyjątkowych win. 

Francja posiada też największą w Europie liczbę zarejestrowanych serów (około 400). Klasyczne gatunki sera są, podobnie jak wina, oznakowane etykietami appellation d'origine contrôlées (kontrolowana nazwa pochodzenia), świadczącymi o wysokiej jakości. Kuchnia francuska jest uznawana za jedną z najlepszych i najbogatszych smakowo kuchni w świecie.

Jak to określają eksperci "Siłą tradycji w kuchni francuskiej są regiony ze swoją odmiennością, specyfiką smaków, które powstawały przez wieki. Jakość potraw ma swoje źródło w niespotykanej dbałości o surowiec."

Francja jest czwartym w kolejności największym eksporterem produktów na świecie i drugim (dane z 2004 roku), jeśli chodzi o usługi i rolnictwo (zboża i produkty rolno-spożywcze). Pozostaje natomiast pierwszym producentem i eksporterem rolnym w Europie.



Podobnie jak francuskie produkty spożywcze, tak i np. kosmetyki znane są na całym świecie przez firmy kosmetyczne jak Yves Saint Laurent, Dior, Guerlain, Chanel, czy L'Oreal.  Również francuskie firmy farmaceutyczne mają w Europie solidną pozycję. Przemysł chemiczny (farmaceutyczny, perfumeryjny, kosmetyczny) – przynosi we Francji 18% krajowej produkcji przemysłowej, będąc tym samym jedną z dominujących branż przemysłu francuskiego.

Podsumowując – Francja jest jednym z najbardziej rozwiniętych gospodarczo krajów i jest znana na świecie jako kraj produkujący najlepsze wyroby luksusowe. Mają tu swoje siedziby najbardziej znane firmy świata mody (tzw. haute couture), producenci perfum, biżuterii i porcelany.


Dlatego jesteśmy przekonani, że nasze produkty oparte na unikalnej kompozycji składników opracowanych dla naszej firmy przez francuskich specjalistów, wytwarzane we Francji przy zastosowaniu najwyższej jakości składników i norm produkcyjnych, spełnią wszystkie oczekiwania i wymagania naszych klientów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz